Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66
Startpakket nu voor 37,50
Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66
Startpakket nu voor 37,50

Wat is dry agen?

Een bereidingswijze van het vlees waarbij een gedeelte van het vocht uit het vlees verdampt waardoor er een vollere smaak onstaat. Naast de verbetering in smaak is er ook een verbetering in malsheid. De van nature in het vlees aanwezige enzymen breken het spierweefsel af, wat resulteert in ultiem mals vlees.

Hoe kun je dryagen?

Met de dryaging zakken van Drya kan je zelf thuis in je eigen koelkast Dry-Agen! Deze zakken zorgen namelijk voor een microklimaat rondom het vlees. Het enige waar je op moet letten is dat de temperatuur van de koeling tussen de 1 en 4 graden blijft.

Wat kun je Dry-Agen?

Rundvlees wordt het voornamelijkst gerijpt, maar je zou ook Lamsvlees kunnen rijpen. Je moet wel een stuk vlees hebben waar redelijk wat marmering (vet) doorheen loopt, denk hierbij aan entrecote, cote de boeuf en de ribeye. Behalve deze bekende stukken (duurder) vlees, kun je ook experimenteren met andere stukken vlees (overleg dit maar eens met je slager). Het vet zorgt door het rijpen voor de smaak en het malse vlees. Als je toch een keer wil proberen om Lamsvlees te Dry-Agen dan moet je wel rekening houden dat je maar maximaal 2 weken mag Dry-Agen vanwege de grootte van het dier heeft het minder lang nodig om hetzelfde effect te krijgen. 

Bewaren na het dry-agen

Als je de gewenste duur hebt bereikt van het agen van je vlees, kan je de korst eraf snijden en in steaks verdelen. Vervolgens kun je iedere steak apart verpakken (vacuum). Je kan de biefstukken max. 3 dagen in de koelkast bewaren. Daarna moet je ze in de vriezer doen om ervoor te zorgen dat het vlees niet gaat bederven en dan al je tijd die je erin hebt gestoken voor niks is geweest. Als je bijvoorbeeld een week later wil genieten van een lekker dry-aged biefstuk, moet je de dry-aged biefstuk 24 uur in de koelkast laten ontdooien. In de vriezer kan je de dry-aged biefstukken een jaar lang bewaren, maar meestal zijn de dry-aged biefstukken binnen een paar dagen op..

Toegevoegd aan je mandje