Dry agen zonder vacuum machine
De dry aging zakken zijn (ondanks dat ze er op lijken) geen vacuumzakken. Het is dan ook heel goed mogelijk om ze te gebruiken zonder vacuum machine.
Deze uitleg kan in plaats van “Stap 2” worden gebruikt van onze werkwijze pagina, kijk voor de complete werkwijze hier
Let er goed op, dat er geen water in de zak komt.
Stap A
Doe 2 tiewraps om de zak
Nadat je het vlees in de zak hebt gedaan, plaats je 2 tiewraps om de opening van de zak. Deze worden nog niet aangetrokken, maar zitten wel al in elkaar.
Stap B
Laat de zak in het water zakken
Zonder dat er water in de zak komt, laat je de zak in een bak met water zakken (of je gootsteen). Masseer de lucht uit de zak, en controleer dat het goed zit.
Stap C
Sluit de zak af met de tiewraps
Als de meeste lucht door de waterdruk uit de zak is, kun je de zak afsluiten. Trek beide tiewraps strak aan voor een dubbele afdichting.