Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66
Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66

Alternatieve methodes

Als je geen vacuum machine in huis hebt kun je ook op een ander manier je vlees verpakken in de dry aging zakken van Drya. De dry aging zakken zijn namelijk geen vacuumzakken; ze hoeven enkel 75% contact te maken met het vlees.

Wat heb je nodig:

  • Emmer of een bak
  • tyraps

1: Je pakt een emmer/bak en die vul je met water (groot genoeg om het vlees helemaal erin te doen).
2: Je doet het vlees in de drya zak en een tyrap los om de opening van de zak.
3: Je laat het vlees in het water zakken waardoor het water alle lucht uit de zak duwt.
4: Masseer de zak om er zeker van te zijn dat alle lucht eruit is.
5: Als alle lucht eruit is kan je de tyrap aantrekken zodat er niet weer lucht in kan.
6: Voor de zekerheid een tweede tyrap erboven vastmaken .
7: Als laatste de zak goed droog maken voordat je het vlees in de koeling plaatst.

In het volgende filmpje wordt deze methode uitgelegd. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact op met onze klantenservice  we helpen je graag verder naar een perfect stuk dry aged vlees.

Toegevoegd aan je mandje