Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66
Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66

Verpakken zonder machine

Dry agen zonder vacuum machine

De dry aging zakken zijn (ondanks dat ze er op lijken) geen vacuumzakken. Het is dan ook heel goed mogelijk om ze te gebruiken zonder vacuum machine.

Deze uitleg kan in plaats van “Stap 2” worden gebruikt van onze werkwijze pagina, kijk voor de complete werkwijze hier

Let er goed op, dat er geen water in de zak komt.

Stap A

Doe 2 tiewraps om de zak

Nadat je het vlees in de zak hebt gedaan, plaats je 2 tiewraps om de opening van de zak. Deze worden nog niet aangetrokken, maar zitten wel al in elkaar.

benodigdheden:

 Tiewraps (2 stuks)
Dryaging zakken (Tublin)
Een goed stuk (vers) vlees

Stap B

Laat de zak in het water zakken

Zonder dat er water in de zak komt, laat je de zak in een bak met water zakken (of je gootsteen). Masseer de lucht uit de zak, en controleer dat het goed zit.

benodigdheden:

 Grote bak of gootsteen
Water
Schone handen

Stap C

Sluit de zak af met de tiewraps

Als de meeste lucht door de waterdruk uit de zak is, kun je de zak afsluiten. Trek beide tiewraps strak aan voor een dubbele afdichting.

Hierna kun je de zak uit het water halen en droog maken. Eventueel overtollig materiaal van de zak kun je afknippen met een schaar.

Verder naar “Stap 3” van de werkwijze.

Toegevoegd aan je mandje