Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66
Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66

Wat gebeurd er tijdens het dry-agen?

Het vocht verdampt uit het vlees, hierdoor krijgt het vlees een vollere smaak. Ook worden enzymen geactiveerd waardoor het bindweefsel wordt afgebroken, waardoor het vlees malser wordt. Er zijn verschillende fases en het ene vlees wordt langer gerijpt dan het andere, maar vaak tussen de 21 en 120 dagen. Gegrijpt vlees kun je al direct herkennen aan de kleur, het is namelijk helder rood. De buitenkant krijgt een zwarte korst door het rijpen, dit is een natuurlijke korst die het vlees beschermd tegen bacterievorming en indrogen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Toegevoegd aan je mandje