Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66
Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66

Vraag: Komt er lucht in of alleen uit de Drya zakken?  Wat is zuurstof uitwisseling?

Wat je moet begrijpen is dat lucht niet hetzelfde is als zuurstof. Er zijn twee redenen waarom we benadrukken dat de Drya zakken zuurstof-doorlatend zijn. 

1: Zuurstof helpt om een goed dry-aged product te creëren .

2: Zuurstof voorkomt bacterie die kunnen ontstaan in vacuum verpakt voedsel.

Als je voedsel vacuum verpakt is het een MUST dat alle lucht wordt verwijderd, anders heb je een grote risico dat je voedsel bederft. Drya zakken hebben dat risico niet.

Drya, wordt vacuum getrokken om ervoor te zorgen dat de zak contact heeft met het vochtig vlees en niet perse vacuum. De verbinding met het vlees is juist wat ervoor zorgt dat je het beste resultaat krijgt met het dry-agen. De zak hoeft maar voor 75-80% verbonden te zijn met het vlees voor een goed resultaat.

In eerste instantie zou je denken dat het vacuüm is wat betekent dat het lucht buiten houd. Echter, de zakken laten zuurstof moleculen erdoorheen, maar ook vocht eruit laat. Je kan zeggen dat het een membraan is dat het vlees beschermt, maar het verstikt het vlees niet. De natuurlijke enzymen hebben zuurstof nodig om het vlees mals te maken en om de smaak van het vlees te verbeteren.

Terwijl je zuurstof en lucht kan ademen, is het zuurstof dat je levend houdt. Als je bijvoorbeeld een stuk vlees in een Drya zak maar ook een stuk vlees in een vacuümverpakking  zou doen is het de Drya zak die ervoor zorgt dat het vlees transformeert in een soort fijne wijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Toegevoegd aan je mandje