Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66
Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66

in wat voor een koelkast kun je nu het beste je vlees dry-agen met behulp van de dry aging zakken van drya?

Allereerst is het goed om te begrijpen dat de koeling een verminderde invloed heeft op de rijping van het vlees. De originele Tublin zakken zorgen voor een apart microklimaat rondom het vlees waardoor de koelkast keuze minder kritiek is dan bij andere dry aging zakken zonder dit membraan.

Er zijn 2 simpele vereisten waar je koelkast aan moet voldoen voor de Drya Tublin zakken:
1) De temperatuur in de koelkast moet tussen de 1 en 4 graden celsius zijn.
2) Het vriesvak (als deze aanwezig is), moet niet dichtvriezen met plakken ijs.

Een derde factor die niets met de koelkast zelf te maken heeft, is dat de koelkast geregeld (dagelijks) geopend moet worden. De Tublin zakken zijn ontwikkeld voor gebruik in normale keuken koelkasten, de zakken hebben daarom verversing van de lucht nodig in de koelkast.

Op basis van bovenstaande punten is te lezen dat er dus veel mogelijkheden zijn voor de keuze van de koeling. Ons advies is wel:

  • gebruik geen koelbox of kleine tafelkoelkast
  • Let er op dat de temperatuur constant blijft
  • Een aparte koelkast kan, maar dagelijks openen moet dan wel gebeuren

Wil je weten of je koelkast de juiste temperatuur aankan? Test dit dan met een (vlees)thermometer, deze zijn geschikt om precies en met een goed temperatuur bereik te meten. Zo weet je van te voren of je de juiste koeling hebt.

Tip: een koelkast in een schuur (of andere buitenruimte) kan last hebben van temperatuur wisselingen. Het is daarom raadzaam om bij een koeling in een dergelijke ruimte de temperatuur goed te monitoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Toegevoegd aan je mandje