Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66
December Deals | 15% korting op alle producten
Advies nodig bij het gebruik van dry aging zakken? bel onze klantenservice 085 - 060 64 66
December Deals | 15% korting op alle producten

Geschiedenis van dry-agen

Dry aged vlees, het klinkt nu heel hip; maar het was ooit de standaard. Runder karkassen werden weken opgehangen na de slacht om malser te worden en voller van smaak.

Gedurende het droog-proces, verdampt het vocht uit het spierweefsel, wat zorgt voor een completere vlees smaak. De van nature aanwezige enzymen in het vlees verbreken de bindweefsel-verbindingen in het vlees waardoor dat dit vele malen malser wordt.

Ondanks dat dit dry-aging process heel veel toevoegt aan het vlees, heeft de komst van meer wet- en regel-geving omtrent voedselveiligheid (en consistentie in de productie) er voor gezorgt dat dit een erg complex en kostbaar proces werd. De temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie; alles moest in orde zijn om het rijpingsproces goed te laten verlopen.

Hierdoor is met later overgestapt op “nat-rijpen”, dit was in tegenstelling tot het dry agen veel eenvoudiger. Door met plastic en vacuum verpakkingen te werken, kon een karkas eenvoudig verdeeld en verpakt worden om vervolgens nat te rijpen.

Dit proces is eenvoudig en het vlees kan in haar eigen sappen verbeteren in de malsheid. Echter de toevoeging van de smaak; die blijft achterwege. De karakteristieke volle en rijke smaak en bijbehorende textuur die is niet te realiseren met de natte variant van het rijpingsproces.

Drya zakken bieden de mogelijkheid om wederom droog te kunnen rijpen. Met de QCP technologie kunt u in een reguliere koeling, zonder uitgebreide klimaatbeheersing, zelf uw eigen vlees veilig dry-agen.

U kunt dezelfde volle en karakteristieke malsheid en smaak krijgen zoals bij open-lucht dry-agen maar dan voedselveilig en beheerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Toegevoegd aan je mandje